Yenilikçi ürünleriyle sektöre yeni pencereler açan
Elvan Gıda, sürdürülebilir başarı için üniversitelerle işbirliklerini
sürdürüyor. İlk işbirliği protokolünü İstanbul'da Gıda
Mühendisliği eğitimi veren ilk yüksek öğretim kurumunu bünyesinde
bulunduran İstanbul Teknik Üniversitesi (İTÜ) ile yapan Elvan Gıda, ikinci
işbirliğini yine bir İstanbul üniversitesi olan Yıldız Teknik Üniversitesi
(YTÜ) ile imzalamıştı. Elvan
Ar-Ge Merkezi, İTÜ ve YTÜ’lü öğrencilere yönelik inovasyon yarışmaları da
organize ederek yenilikçi fikirleri teşvik etmiş, ödüllendirmişti.
Üniversite-sanayi işbirliğine örnek
Üretim
yaptığı illere ve bölgelere değer katmayı misyon edinen Elvan Gıda, İstanbul
dışındaki ilk üniversite-sanayi işbirliği protokolünü Sakarya Üniversitesi ile
gerçekleştirdi. Üniversite- Sanayi İşbirliği uygulamaları için örnek alınan
protokole göre Sakarya Üniversitesi öğrenci ve araştırmacıları Elvan Gıda
tesislerinde araştırma yapabilecek. Elvan Akademi çalışmalarına katılabilecek
Sakarya Üniversitesi öğrencileri ise Elvan Gıda istihdamında öncelikli olarak
tercih edilecek.
Amaç, katmadeğeri ikiye katlamak
2012 yılında sektöründeki ilk
Ar-Ge Merkezi’ni kuran Elvan Gıda, kuruluşunu takip eden günlerde medyanın da
dikkatini çekmişti. Elvan Group Başkanı Hidayet Kadiroğlu, 2013’te Anadolu
Ajansı’na nihai amaçlarını şöyle açıklıyordu, “2023 ihracat ciro
hedefimiz 1 milyar dolar… Ancak bu hedefi sadece hacim artışıyla değil, katma
değerin yükseltilmesiyle gerçekleştirmeyi planlıyoruz. Çünkü Elvan Group olarak
şu anda 150 milyon dolar seviyesindeki ciromuzu 2023’e kadar 1 milyar dolara
çıkarmanın değer artışından geçtiğine inanıyoruz. Şu anda Türkiye, ihraç edilen malın kilosunu yaklaşık 1,7
dolardan satıyor. Elvan Gıda’da kilo
bedeli ise yaklaşık 2,5’lar seviyesinde… Yani Türkiye ortalamasının şu anda da
üzerindeyiz. Yenilikçi ve katma değerli ürünlerle hedefimiz kilo değerini en az
yüzde 50 yükseltmek… Dolayısıyla inovatif ürünlerle ihracatta aynı hacmi
gerçekleştirsek bile katmadeğer artışıyla gelirimiz, ciromuz katlanacak.”
Yorumlar
Yorum Gönder