Yulafın ezmesini değil kepeğini yiyin!




Farklı il ve ülkelerde çalışan Elvan Gıda yöneticilerinin yıllık buluşma zirvesi olan Elvan Forum 2018 Bolu Gazelle Otel’de gerçekleştirildi. Şef ve üstü konumdaki Elvan Gıda yöneticilerini buluşturan forumun 2018 onur konuğu ise dünyaca ünlü Pierre Dukan oldu. Yaklaşık 300 katılımcıyla gerçekleşen zirvede Elvan Gıda yöneticilerinden sonra sahneye çıkan Pierre Dukan, sağlıklı beslenmeye dair bir sunum yaptı. Ürünlerinin Elvan Gıda tarafından Türkiye’de de üretildiğini hatırlatan Dukan, “Formül Fransa’daki ile aynı” vurgusunu yaptı.


İşin sırrı yulaf kepeğinde!
Dukan Sağlıklı Atıştırmalıklar konseptinin temel bileşenini özel yulaf kepeğinin oluşturduğunu anlatan Dukan’ın verdiği bilgilere göre Yulaf Kepeği, kötü kolestrol olarak adlandırılan LDL’yi dengelemeye yardımcı olan ve çözünebilen lifler içeriyor. Bu lif yapısı kan dolaşımındaki kolestrolün emilimini engelliyor. Yulaf ezmesiyle karşılaştırıldığında yulaf kepeği içerdiği yüzde 50’den fazla lifle daha etkili olabiliyor. Yulaf kepeği sindirim sistemine girdiğinde içeriğindeki lifler suyu emerek jelimsi bir yapı oluşturuyor ve tokluk hissi veriyor. Yulaf kepeği kendi ağırlığının 25 katı kadar su emme kapasitesine sahip olduğu için 1 çorba kaşığı yulaf kepeği yediğinizde midenizde 360 gr.lık yer tutuyor. Elvan Gıda, özel ambalajında Dukan yulaf kepeğini de piyasaya sundu.
Yulaf kepeği karbonhidratların sindirimini yavaşlatarak ve şekerin kan dolaşımına girme hızını azaltarak, yemekten sonra kan şekeri seviyesini düşük tutuyor. Dukan araştırmalarına göre altı hafta boyunca düzenli tüketilen yulaf kepeğinin kan şekeri düzeyleri üzerinde olumlu etkileri saptanmış. Diyete yulaf kepeğini eklemek, kanda glukoz ve insulin seviyeleri ve pek çok diyabet komplikasyonlarını önlemede ciddi yararlar sağladığı belirtiliyor. Yulaf kepeği lifinin sindirimi kolaylaştırdığı, yenilenin dolaşım sisteminden rahatça geçişine yardımcı olduğu ve düzenli kepek tüketenlerin bağırsak fonksiyonlarında belirgin bir iyileşme saptandığı kaydediliyor.
Pierre Dukan, sağlıklı beslenme için günde en az 1,5 kaşık yulaf kepeği yenmesini veya buna muadil şeker ilavesi olmayan ve içinde un bulunmayan, tamamen doğal yulaf kepeğinden üretilen bisküvilerin tüketilmesini tavsiye ediyor. Elvan Gıda tarafından Türkiye’de üretilen Dukan bisküvilerinde de şeker ilavesi yapılmıyor. Elvan Gıda Sakarya tesislerinde üretilen Dukan bisküvileri önde gelen market raflarında ve internet ortamında bulunabiliyor.



Yorumlar